Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KĄSKI Z PIERSI KURCZAKA W PANIERCE ZIEMNIACZNO-MUSZTARDOWEJ

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 500 g
jajko 2 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
majeranek do smaku
olej do smażenia
czosnek 2-3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: KĄSKI Z PIERSI KURCZAKA W PANIERCE ZIEMNIACZNO-MUSZTARDOWEJ

Kroki postępowania

1
Jajka rozbijamy z mąką ziemniaczaną, z musztardą i z przeciśniętym czosnkiem. Do tego dodajemy majeranek i przyprawę do kurczaka.
Krok 1 - KĄSKI Z PIERSI KURCZAKA W PANIERCE ZIEMNIACZNO-MUSZTARDOWEJ foto
2
Piersi kurczaka kroimy w małe kawałki i wrzucamy je do panierki, zostawiając na ok. 1 godz. w lodówce.
Krok 2 - KĄSKI Z PIERSI KURCZAKA W PANIERCE ZIEMNIACZNO-MUSZTARDOWEJ foto
3
Po tym czasie rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką porcje mięsa z panierką. Smażymy na złoty kolor. Zdobimy natką pietruszki i podajemy z różnymi ulubionymi dodatkami.
Krok 3 - KĄSKI Z PIERSI KURCZAKA W PANIERCE ZIEMNIACZNO-MUSZTARDOWEJ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 04.05.2013 08:06
Pyszne te kąski :)
Ewa104 01.05.2013 21:48
Fajna odmiana mięska.
Aleksandra/Olcia 01.05.2013 12:07
uwielbiam takie kąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak