Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg podany z paprykowym ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
papryka czerwona 2 szt
serek mascarpone 3 łyżki
szczypior
cytryna
pstrąg 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg podany z paprykowym ryżem

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu. Paprykę czerwoną wkładamy do piekarnika na ok 1 godzinę i pieczemy ją. Gdy zrobi się brązowa , wyciągamy ją wkładamy do worka zamykamy i zostawiamy. Dzięki temu skórka łatwo zejdzie z warzywa. Obraną paprykę miksujemy z papryką słodką i ostra , doprawiamy solą . Zmiksowaną parkę mieszamy z wcześniej ugotowanym ryżem i serkiem mascarpone. Mieszamy , doprawiamy jeszcze solą. Pstrąga myjemy wyciągamy wnętrzności myjemy solimy z każdej strony i pieczemy w piekarniku ok 20 min. Pstrąga serwujemy z kulkami ryżu. Całość kropimy cytryną i posypujemy szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 30.04.2013 15:31
jak zawsze wyśmienicie !
marta1221 30.04.2013 14:29
wygląda smakowicie :)
V_kuchareczka 30.04.2013 13:25
świetny pomysł
SylwiaMagdaSabin 30.04.2013 13:14
świetnie podana
Monika-twin 30.04.2013 12:55
fajny pomysł na ryż
Rafał3 30.04.2013 11:00
smacznie wygląda i pewnie tak smakuje:)
Boska_Agatka 30.04.2013 10:57
mniam mniam wygląda rewelacyjnie
cukiereczek 30.04.2013 10:40
wygląda bardzo smacznie
iwa643 30.04.2013 10:36
Letni wiosenny obiadek
iwa643 30.04.2013 10:34
Pyszny lekki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak