Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka wieprzowa w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 40 dkg
cebula
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
majeranek
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka wieprzowa w sosie

Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni. Następnie wrzucić do garnka, zalać wodą i wstawić na mały ogień. Cebulę obrać, pokroić i zarumienić, dodać do mięsa, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie, gotować aż do miękkości mięsa, doprawić solą, majerankiem i przyprawą do gulaszu. Można podać np. z kopytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZielonyPokoik 30.04.2013 11:49
Pychota! :)
kasiaw 30.04.2013 09:55
smaczne na obiadek do ziemniaków, makaronu, kopytek czy kluseczek śląskich
gosia1988 30.04.2013 09:07
lubię takie obiady
malaczarna23 30.04.2013 07:31
uwielbiam takie obiadki
angelika14 29.04.2013 23:37
jedno z moich ulubionych obiadków, mniaaam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak