Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskaweczki biedroneczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 200 gr
czekolada 80 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Truskaweczki biedroneczki

1.Truskawki opłukać, osuszyć, usunąć szypułki, przekroić wzdłuż na pół.
2.Czekoladę rozpuścić na parze i zamoczyć czubek każdej truskawki w czekoladzie,pomagając sobie strzykawką cukierniczą nabrać płynną czekoladę i na każdej truskawce narysować linię wzdłuż i kropki.
3.Poczekać aż zastygnie.
4.Truskawki w takiej formie można użyć zarówno jaki słodki deser, jak i dekorację do tortów i ciast.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.01.2014 19:36
ale urocze :)
ONY_za_kare 02.10.2013 16:25
śliczne są :)
Bernadeta1 15.08.2013 13:00
super pomysł
olkaaa 04.08.2013 15:04
ślicznie wyglądają
adelajda 21.07.2013 12:07
do dekoracji deser super !
Malinka 02.06.2013 18:29
Bardzo fajne, oryginalne i smaczne te biedroneczki!
mysza75 29.05.2013 15:12
Jakie piękne biedrony :-)
Wojt@s
Wojt@s 27.05.2013 10:07
wow, muszę spróbować :)
Ela15 10.05.2013 07:20
bardzo fajne biedronki
IZABELA29 05.05.2013 09:02
ale tylko z własnego ogrodu te kupne dla mnie nie maja smaku
Alex_M 02.05.2013 13:07
przecudne :D
Janina 01.05.2013 15:21
Bardzo ciekawy pomysł
iziona 29.04.2013 07:59
Urocze te biedronki
Granita 29.04.2013 00:20
sprytny pomysł
misia53 28.04.2013 20:28
świetnie wyglądają...
alaaa 28.04.2013 20:23
fajne dla dzieci
miki47 28.04.2013 20:10
bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak