Przepis i sposób przygotowania na: Cookie Mocha Frappuccino
2. Ubij kremówkę na sztywno z dodatkiem 1 łyżeczki cukru pudru.
3. Wyjmij kostki kawowe i włóż je do blendera. Jeżeli chcesz, dodaj dodatkowe kostki lodu. Wlej mleko, syrop czekoladowy i dodaj 1 łyżeczkę cukru pudru (albo według uznania). Zmiksuj wszystko na bardzo drobne kryształki.Jeżeli nie pijasz kawy z mlekiem, możesz je pominąć. Wtedy najlepiej jest dodać kilka kostek lodu.
4. W malakserze zmiksuj na drobne kawałki ciasteczka (najlepiej czekoladowe pełnoziarniste).
5. Do szklanki przelej kawę i wierzch posyp cienką warstwą ciasteczkowej masy.
6. Całość zwieńcz bitą śmietaną oprószoną zmiksowanymi ciasteczkami. Dodatkowo polecam całość polać sosem karmelowym (dla największych łasuchów).
Smacznego!