Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

młode ziemniaki zapiekane w maśle koperkowo czosnkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 600 g
masło 40 g
czosnek 4 ząbki
koper świeży 1 garść
sól

Przepis i sposób przygotowania na: młode ziemniaki zapiekane w maśle koperkowo czosnkowym

Ziemniaki szczotkujemy i gotujemy w solonej wodzie.
Masło miksujemy z czosnkiem i koprem. Czosnek należy wcześniej dobrze rozdrobnić. Ugotowane ziemniaki okraszamy w maśle i pieczemy w temperaturze ok 190 stopni(ok. 10 minut) lub na grillu.
Ziemniaki są idealne do mięs z grilla. Bardzo dobrze smakują również same bez żadnych dodatków. Nie radzę ich obierać lepiej dobrze wyszczotkować, wtedy mają zdecydowanie lepszy smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 15.05.2013 17:18
świetny pomysł, dziękuję!
Zdzisław 06.05.2013 08:54
dla mnie ulubione ziemniaki
IwonaDD 06.05.2013 08:23
aż mi tu nimi zapachniało -pycha!
LoLa 06.05.2013 06:19
tez mam już ochotę na młode ziemniaczki
beniaminek 05.05.2013 21:38
fajne danie
meg1984 05.05.2013 21:30
jeszcze nie jadłam w tym roku młodych ziemniaków, ślinka cieknie :)
Papryczka 05.05.2013 21:08
prosto i smacznie
iwi 05.05.2013 21:04
Rewelacyjne danie.
malaczarna23 05.05.2013 21:01
uwielbiam młode ziemniaczki:)
joanna__s 05.05.2013 20:43
Rewelacja! Uwielbiam takie ziemniaczki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak