Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowy farsz do naleśników

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowy farsz do naleśników

Jabłka umyć i obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę i włożyć do garnka. Podlać niewielką ilością wody i rozgotować. Gdyby były za rzadkie to odparować. Dodać cukier i cynamon. Nadziewać naleśniki. Warto tez do takich naleśników podać bitą śmietanę. Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 16.04.2011 19:29
tak nie próbowałam,pomysłowe
alaaa 16.04.2011 19:29
tak nie próbowałam,pomysłowe
Barbara55 24.03.2011 15:14
jestem zaskoczona
kielcok1 26.02.2011 14:35
najlepsze są z serem ale z jabłkami też nie pogardzę
Krzysztof42 06.06.2010 16:35
najlepsze są naleśniki z serem i basta
Ela20 22.05.2010 11:16
Uwielbiam naleśniki z takim nadzieniem z jabłek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak