Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki nadziewane kaszą jaglaną zapiekane

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2 sztuka
kasza jaglana 50 gram
GORGONZOLA 70 gram
suszone śliwki kalifornijskie 6 sztuka
miód 1/2 łyżka
Czarnuszka nasiona Prymat 1/2 łyżeczka
sól do smaku
cheddar 2 łyżka
orzechy włoskie 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki nadziewane kaszą jaglaną zapiekane

Kaszę jaglaną ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Gruszki przekroić na połówki i wydrążyć środek, pozostawiając około 1 cm miąższu. Wydrążone gruszki napełnić kaszą. Dodać pokrojoną w kostkę gorgonzolę, posiekane orzechy włoskie oraz pokrojone na mniejsze cząstki suszone śliwki. Każdą połówkę posypać startym serem cheddar i czarnuszką. Polać płynnym miodem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopi i piec około 20-25 minut. Gruszki powinny być lekko twarde. Podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 25.05.2013 21:47
Nooo masakra! Coś wspaniałego :) Ja bym zjadła z dwie takie gruszeczki :) Idealna przystawka! Idealne połączenie smaków :)
caralajna 23.05.2013 21:02
OMG! moje smaki, świetny pomysł, chętnie spałaszowałabym taką gruszkę ;)
Stenka 07.05.2013 15:52
ciekawy przepis
wyattearp 06.05.2013 07:28
świetne połączenia
dwa pokoje z kuchnią 04.05.2013 18:35
to musi być przepyszne!
ssylwiaa 04.05.2013 12:25
jeszcze nigdy takich nie jadłam ;)
V_kuchareczka 04.05.2013 11:41
świetny pomysł
2milutka 04.05.2013 10:38
ciekawy przepis musi byc smaczne:)
Laila2786 04.05.2013 10:37
w takiej wersji jeszcze nie jadłam
IwonaDD 04.05.2013 10:09
pychota!!!!!
Janina 04.05.2013 09:51
Ciekawy pomysł - smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak