Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni nadziewane mięsem mielonym w sosie pomidorowo-ziołowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso np karczek 700 g
pomidory w puszce 1 opak
ser żółty 10 plasterków
cebula 1 szt
czosnek do smaku
sól, pieprz do smaku
śmietana kilka łyżek
cannelloni 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni nadziewane mięsem mielonym w sosie pomidorowo-ziołowym

Mięso podsmażyć i przyprawić do smaku. Dodać przetarte pomidory z puszki (zostawić sobie pół szklanki, ten sos posłuży do zalania makaronu w naczyniu). Całość dusić kilka minut, do zredukowania się sosu. Ostudzić na tyle, by nadal było ciepłe.

Surowe (nie gotowane) rurki nadziać mięsem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym (spód i boki wysmarować wcześniej śmietaną). Całość zalać pozostałym przecierem z pomidorów.

Całość przykryć/posypać serem i zapiekać ok. 40 min. w temp. 180 st. C (z termoobiegiem) pod przykryciem! Kolejne 10 min. zapiekać bez przykrycia, aż do uzyskania zrumienionego koloru sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mdzs 02.02.2015 11:31
Pycha :) wypróbowałam przepis i polecam :)
Janina 04.05.2013 10:05
Pyszności ;)
Rafał3 04.05.2013 00:15
ale bym zjadła mniam
Boska_Agatka 04.05.2013 00:12
wygląda wyśmienicie
iwi 03.05.2013 22:41
Przepyszne danie nic tylko zajadać.
Olga_SK 03.05.2013 22:22
uwielbiam cannelloni z każdym nadzieniem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak