Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowo-porowo-cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 0,5 kg
pora 2 sztuki
cebula 3-4 sztuki
pieczarki 0,4 kg
serek topiony śmietankowy duży 4 sztuki
woda 1 litr
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowo-porowo-cebulowa

Kroki postępowania

1
Mięso mielone podsmażamy na bardzo małej ilości tłuszu.
Krok 1 - Zupa serowo-porowo-cebulowa foto
2
Do podsmażonego mięsa mielonego dodajemy pokorojoną cebulę oraz pory i pieczarki i pomału dusimy. Jak już odpraruje to dolewamy 0,5l wody i dalej dusimy.
Krok 2 - Zupa serowo-porowo-cebulowa foto
3
W osobnym garnku grzejemy 0,5l wody wraz z kostką bulionową oraz dodajemy serki topione. Powoli gotujmy aż do całkowitego rozpuszczenia się serków,
Krok 3 - Zupa serowo-porowo-cebulowa foto
4
Gdy serki topione się rozpuszczą dolewamy je do mięsa mielonego, pieczarek, cebuli i pory i lekko zagotowujemy.
Krok 4 - Zupa serowo-porowo-cebulowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 03.05.2013 14:49
zupa palce lizać
dodi 03.05.2013 14:00
bardzo pyszna zupka
beniaminek 03.05.2013 12:51
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak