Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe musli z bakaliami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki jęczmienne 1 szklanka
sok z brzozy 200 ml
cukier 5 łyżeczek
rodzynki 1 garść
słonecznik łuskany 1 garść
wiórki kokosowe 1 garść
orzechy posiekane 1 garść
żurawina 1 garść
morele suszone 1 garść
ananas kandyzowany 1 garść
sezam 1 garść
płatki owsiane 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe musli z bakaliami

Kroki postępowania

1
Płatki,cukier,orzechy,wiórki kokosowe,słonecznik i orzechy wrzucić do jednej miski.
Dodać sok z brzozy(bardzo zdrowy i znany ze swych właściwości) i dokładnie wymieszać
Krok 1 - Domowe musli z bakaliami foto
2
Bakalie pokroić na mniejsze kawałki i dodać do reszty.
Całość przełożyć na blache wyłożoną papierem do pieczenia
piec w piekarniku w 150 stopniach około 45-55 minut często mieszając aby się nie przypaliło
Krok 2 - Domowe musli z bakaliami foto
3
Gotowe wystudzone musli przesypać do szczelnie zamykanego pojemnika.
Zajadać z jogurtem lub mlekiem.

SMACZNEGO
Krok 3 - Domowe musli z bakaliami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

antka91 03.05.2013 14:07
obowiązkowe śniadanie, a domowe najlepsze:D
Magula 03.05.2013 13:52
o tak, nie ma to jak domowa mieszanka musli
Renata9 03.05.2013 12:42
pyszne musli
Marta11 03.05.2013 12:04
super jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak