Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy chicker

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka pszenna
jajko 2
mleko ok. szklanka
sól do smaku
pieprz
sałata lodowa 1/2
majonez 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
olej do smażenia
bulki do hamburgerow 8

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy chicker

1. Pierś z kurczaka pokroić na 8 kotlecików. Posolić i popieprzyć. Zalać mlekiem tak, aby płyn był ponad mięsem. Wstawić do lodówki na około godzinę.
2. Następnie jajko roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu. Kotleta najpierw obtoczyć w mące, potem jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
3. Sałatę umyć i porwać na mniejsze kawałki.
4. Sos: w proporcji 1:1 wymieszać majonez i musztardę za pomocą trzepaczki.
5. Bułki przekroić, na dolnej połówce ułożyć trochę sałaty, na to usmażonego kotleta. Górę posmarować sosem i zamknąć drugą połówką bułki. Możecie go podać dodatkowo z porcją frytek.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margaretkaw 10.09.2013 10:11
Smacznie i pomysłowo. Moja córka byłaby w siódmym niebie :)
Gary Michy 03.05.2013 20:15
Świetne chickery :)
wiola333 03.05.2013 10:03
bardzo smaczny przepis
magdziorka6 03.05.2013 09:36
apetyczne te bułeczki :-)
Marcin9 03.05.2013 09:36
ciekawy przepis
Paolcia 03.05.2013 09:22
suuuuuperrr
IwonaDD 03.05.2013 09:06
smacznie wygląda
SylwiaMagdaSabin 03.05.2013 08:44
świetna bułka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak