Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada jabłkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżka
olej 2 łyżki
jabłka 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: rolada jabłkowa

Jajka, cukier, proszek do pieczenia oraz olej miksujemy. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Jabłkami wykładamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na jabłka wylewamy masę i pieczemy 20 minut w temperaturze 170 stopni. Usuwamy papier i zwijamy roladę i odkładamy aż wystygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 03.08.2014 16:18
pyszna rolada
joanna__s 03.05.2013 12:19
Zwykła, prosta w wykonaniu rolada, a ile radości przy jedzeniu. Pycha!
babajaga1969 02.05.2013 20:38
smaczna rolada
ewka1978 02.05.2013 19:58
jeszcze takiej nie próbowałam
Renata9 02.05.2013 19:58
smakowita rolada
Monika58 02.05.2013 18:50
uwielbiam takie rolady
AZgotuj 02.05.2013 18:42
bardzo ciekawy przepis, bo brak w nim mąki. Wypróbuję z ciekawością
Bernadeta1 02.05.2013 17:45
super,prosty i szybki przepis a na pewno bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak