Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z suszonymi śliwkami i polewą czekoladową
Kroki postępowania
Ciasto pieczemy w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku z termoobiegiem przez ok. 45 minut.
Smacznego!
suszone śliwki kalifornijskie | 100 g |
wiórki kokosowe | 1 łyżka |
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
jabłko | 1 sztuka |
mleko | 5 łyżek |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
olej | 5 łyżek |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
cukier | 5 łyżek |
cynamon | 1 łyżeczka |
kakao | 3 łyżki |
kakao | 5 łyżek |
cukier | 5 łyżek |
margaryna | 100 g |
woda | 0,5 (wrząca) |
mąka żytnia | 0,5 pełnoziarnista |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: