Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pod sosem śmietanowo - serowym

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 6 kostek
cebula 1
cytryna 1/2
sos
sól
pieprz
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 250 ml
cytryna 1 ł
ser żółty 50 g
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pod sosem śmietanowo - serowym

Kroki postępowania

1
Śmietanę wymieszać z przyprawami i serem startym na tarce.
Krok 1 - Ryba pod sosem śmietanowo - serowym foto
2
Rybę oprószyć solą i sokiem z cytryny.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.
Do naczynia żaroodpornego (posmarowanego oliwą) układać najpierw rybę, następnie cebulę.
Krok 2 - Ryba pod sosem śmietanowo - serowym foto
3
Wszystko zalać sosem.
Krok 3 - Ryba pod sosem śmietanowo - serowym foto
4
Piec ok. 20-25 mi w temp. 180 st.
Krok 4 - Ryba pod sosem śmietanowo - serowym foto
5
Podawać z ziemniakami lub ryżem.
Krok 5 - Ryba pod sosem śmietanowo - serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 02.03.2014 11:53
pyszna rybka
Klausia 14.02.2014 11:05
ciekawy pomysł z rybą :)
JOANNA16 05.07.2013 08:21
wygląda super, pycha
Konczi 18.04.2013 14:26
apetyczna rybka
dianix 18.04.2013 14:17
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak