Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta francuska po chińsku z kurczakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 375g
Pierś z kurczaka pojedyncza 30 dag
mrożonka warzyw chińskich 400 g
sos sojowy 3 łyżki
sos chow mein blue dragon 120g
ser żółty 10 dag
olej do smażenia 2 łyżki
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta francuska po chińsku z kurczakiem

1. Kurczaka pokroić w kostkę, dodać sos sojowy i imbir. Wymieszać. Marynować ok. 20 minut w lodówce.
2. Kurczaka usmażyć na odrobinie oleju, w trakcie dodać mrożone warzywa. Gdy puszczą wodę doprawić przyprawą do kuchni chińskiej. Smażyć do miękkości.
3. Na koniec dodać sos, dusić chwilę, aby było ciepłe.
4. Ciasto francuskie przekroić na pół. Każdy bok zwinąć do środka ok. 0,5cm (tak, aby powstała nam ramka). Na to wyłożyć chińskie nadzienie. Wierzch posypać startym serem żółtym.
5. Piec na złoty kolor ok. 15-20 minut w 200 stopniach.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.05.2013 20:15
wygląda bardzo smacznie
kasiaw 28.04.2013 12:12
pyszna tarta polecam
Sylwia26 28.04.2013 11:23
ale pyszności
paulina2157 28.04.2013 11:10
fajny pomysł
Aleksandra/Olcia 28.04.2013 10:57
alez smakowita
wiola333 28.04.2013 10:35
Moje smaki. Fajne danie :)
Renata9 28.04.2013 10:32
smakowita tarta
Zdzisław 28.04.2013 10:23
ciekawe danie
adelajda 28.04.2013 10:22
ja czasami robię taką szybką tartę z gotowego ciast francuskiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak