Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z szynki nadziewane pastą jajeczną.

5.0
(47)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 10 plasterki
cebula 1 sztuka
ogórki konserwowe 5 sztuki
majonez tradycyjny 2-3 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka
Szczypiorek cienki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z szynki nadziewane pastą jajeczną.

Jajka gotujemy na twardo. Cebulę siekamy. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Ugotowane jajka ścieramy na tarce na drobnych oczkach.
W miseczce mieszamy jajka, cebulę, ogórki, majonez, musztardę i przyprawy.
Gotową masę nakładamy na plastry szynki i zawijamy w ruloniki, przewiązując szczypiorkiem.
Podajemy na sałacie.

Uwagi! Do masy możemy dodać starty żółty ser bądź chrzan - wedle smaku!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 10.03.2014 10:44
pyszna przekąska
Klausia 13.11.2013 19:45
wykorzystam jak będę kogoś gości, bo super pomysł :)
lara 10.09.2013 13:41
super przekąska
Katarzyna59 14.07.2013 11:08
wspaniale wyglądają
matesko 22.05.2013 13:13
apetycznie wygladają
Stenka 17.05.2013 20:07
dobre połączenie
Natalia/tubisiek 13.05.2013 10:52
bardzo ładnie wyglądają :)
halina17 27.04.2013 21:57
Bardzo lubię przekąski z pastą jajeczną.
kriko 27.04.2013 20:53
pyszne nadzienie
wiola333 27.04.2013 19:45
bardzo apetyczny przepis
Krzysztof15 27.04.2013 17:48
super przepisik
Megg 27.04.2013 17:47
wspaniała przekąska!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak