Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z szynką i pieczarkami
2-3 łyżki keczupu
1 biała średnia cebula
8 plasterków szynki
2-3 duże pieczarki
przyprawa do pizzy Prymat
pomidorki koktajlowe ok 12 sztuk
ser żółty do posypania
kulka mozzarelli
Drożdze rozpuścić w letniej wodzie.Mąkę wymieszać z cukrem i solą,zrobić wgłębienie i wlać rozpuszczone drożdże,wyrobić ciasto.Gotowe cisto odstawić w ciepłe miejsce,potem rozwałkować.Przełożyć do formy (ja piekę w prostokątnej).Ciasto posmarować keczupem.Posypać drobno pokrojoną cebulą.Na cebulę ułożyć pokrojoną w paseczki szynkę oraz starte na grubych oczkach pieczarki.Posypać do smaku przyprawą do pizzy i ułożyć przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.Wszystko posypać startym żółtym serem.Na wierzchu ułożyć plasterki mozzarelli.Piec ok 30-40 minut na 180 C.