Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Samfaina z indykiem i ryżem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1
cukinia 1
pomidory krojone z puszki 1
papryka czerwona 1
cebula 2
czosnek 3 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Samfaina z indykiem i ryżem

pierś z indyka myjemy i kroimy w kawałki, marynujemy w soli, pieprzu, czosnku. Smażymy na oliwie i przekładamy do rondla.

cebulę podsmażamy na patelni, dodajemy do rondla, następnie podsmażamy pokrojone w kostkę warzywa i także dodajemy do naszego garnka.
Dodajemy pomidory z puszki, wrzucamy 2 liście laurowe i 3 ziela angielskie i dusimy pod przykryciem ok 15 minut. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bardzo dobrze smakuje razem z ryżem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

galo90 22.04.2013 20:55
super przepis!! :D
Sylwia26 22.04.2013 18:42
ślinka leci
kriko 22.04.2013 18:27
danie super
Krzysztof15 22.04.2013 18:22
pyszne danie
carmen 22.04.2013 18:06
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak