Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na dwa sosy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałek z kurczaka 5
marynata
soli 1/2 łyżeczka
gotowego sosu francuskiego 3 łyżka
gotowego 3 łyżka
sosu musztardowo paprykowego
ostrej papryki 1/2 łyżeczka
pieprzu 4 szczypta
granulowanego czosnku 3 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na dwa sosy

Kroki postępowania

1
Pałki umyć, osuszyć i wrzucić do woreczka przeznaczonego do żywności. Do tego woreczka dodać wszystkie składniki marynaty. Woreczek zawiązać i przez chwilę obracać woreczkiem z zawartością do momentu aż marynata pokryje kurczaka.
Krok 1 - Kurczak na dwa sosy foto
2
Tak przygotowany pakunek wstawić do lodówki na dwie godziny. Naczynie żaroodporne posmarować margaryną lub masłem.
Krok 2 - Kurczak na dwa sosy foto
3
Do naczynia przełożyć palki razem z wytworzonym sosem, zakryć pokrywą i wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 40-45 minut.
Krok 3 - Kurczak na dwa sosy foto
4
. Pałki po upieczeniu można podać z ryżem ugotowanym na sypko i surówką.
Krok 4 - Kurczak na dwa sosy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 02.03.2014 11:44
pyszny :)))
Agula&Stabi 25.04.2013 07:44
pyszne są takie kurczaki
Gary Michy 22.04.2013 21:11
Wygląda bardzo smacznie, pycha! :)
Janina 22.04.2013 16:51
Bardzo smaczne
Megg 22.04.2013 16:27
przepyszny kurczaczek!!!
Hanna5 22.04.2013 15:45
wyglądają naprawdę apetycznie
Marcin9 22.04.2013 14:31
smakowicie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak