Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w piwie i warzywach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
piwo 1 szkalnka
kostka mięsna 1 sztuka
marchew 2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
pietruszka korzeń 2 sztuki
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w piwie i warzywach

Kroki postępowania

1
Schab opłukać osuszyć i oprószyć obficie pieprzem i kucharkiem. Pozostawić na kilka godzin w lodówce.
Krok 1 - Schab duszony w piwie i warzywach foto
2
Warzywa obrać i pokroić w kostkę lub talarki. Z szklance wody rozpuścić mięsną kostkę i dodać warzywa i kilka ziaren ziela angielskiego chwilę pogotować wszystko razem.
Krok 2 - Schab duszony w piwie i warzywach foto
3
Schab opiec lekko z każdej strony na patelni aby nie puszczał soków podczas pieczenia.
Krok 3 - Schab duszony w piwie i warzywach foto
4
Schab włożyć do naczynia żaroodpornego polać warzywami i bulionem na końcu szklanką piwa.
Krok 4 - Schab duszony w piwie i warzywach foto
5
Piec ok 60 minut w temp 180 stopni. Można podawać z warzywami
Krok 5 - Schab duszony w piwie i warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olimpia 23.04.2013 22:36
Wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak