Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Rafaello z dżemem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier
mąka
proszek do pieczenia 1 opakowanie
mleko 3 szklanki
margaryna 1 kostka
dżem
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Rafaello z dżemem

BISZKOPT:
6 jajek, 18 łyżek cukru, 18 łyżek mąki i proszek do pieczenia, wszystko razem łączymy i pieczemy.

MASA:
1,5 szklanki mleka zagotować i dodać szklankę cukru. Kolejne 1,5 szklanki mleka rozmieszać z jedną szklanką mąki, dodać do mleka z cukrem i ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z jedną margaryną.

WYKONANIE:
Upieczony biszkopt przekroić na pół i przełożyć dżemem, na który kładziemy połowę masy. Przykrywamy biszkoptem, znów przekładamy dżemem, później masą i na koniec wiórkami kokosowymi, które wcześniej delikatnie przyprażyliśmy na patelni i na maśle (2łyżki).
Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 15.04.2013 10:58
bardzo dobre ciasto
Dorota_31_ 13.04.2013 09:44
ciekawie wygląda z dżemem
Monika58 12.04.2013 20:50
jakie apetyczne ciasto
idealme 12.04.2013 16:02
bardzo smacznie wygląda :)
reniatka 12.04.2013 14:31
fajne jeszcze nie jadlam z dżemem
bietka 12.04.2013 14:18
wyglada pysznie :)
Pomocnik 12.04.2013 14:17
świetne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak