Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z czosnkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 3 filety
mąka 3 łyżki
jajko 1 sztuka
bułka tarta pikantna 4 łyżki
czosnek 4 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna
masło klarownane

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z czosnkiem

Kroki postępowania

1
Rybę odmrażamy, osuszamy i porcjujemy. Panierujemy w kolejności: mąka, rozmącone jajko, bułka tarta. Rybę smażymy na maśle klarowanym. Podczas smażenia obkładamy rybę cieniutkimi plasterkami czosnku. Czosnek można także przecisnąć przez praskę i wymieszać z rozmąconym jajkiem.
Krok 1 - Mintaj z czosnkiem foto
2
Rybę oprószamy przyprawami i smażymy ją z obu stron.
Krok 2 - Mintaj z czosnkiem foto
3
Rybę podajemy z ziemniaczkami i surówką. Smacznego!
Krok 3 - Mintaj z czosnkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 11.04.2013 12:45
z czosnkiem jeszcze nie robiłam, ale na pewno pyszne :)
Konczi 11.04.2013 10:20
fajny pomysł tylko zastanawiam się czy ten czosnek nie lepiej jendka przecisnąć przez praskę bądź posiekać? wypróbuję taki sposobik :)
dodi 11.04.2013 10:20
fajny pomysł z czosnkiem
wiola333 11.04.2013 09:52
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak