Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wiosenna

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1/2 sztuka
marchew 2 sztuki
por 1 kawałek
kalarepa 2 sztuki
jabłka 2 sztuki
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 1 szklanka
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wiosenna

Kapustę szatkujemy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kalarepę obieramy, myjemy i ścieramy również na tace. Marchew i jabłka ścieramy na grubej tarce, por siekamy. Składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy i dodajemy do kapusty. Całość dokładnie mieszamy. Surówkę podajemy około godzinę po przygotowaniu by surówka mogła się "przegryźć". Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

antka91 11.04.2013 09:20
samo zdrowie:)
iwi 11.04.2013 08:08
Smaczna i zdrowa surówka.
Konczi 11.04.2013 07:51
dawno nie jadłam takiej suróweczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak