Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe nadziewane papryką

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
szynka gotowana 6 plasterków
papryka czerwona 1/2 sztuki
ogórki kiszone 2 sztuki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyzka
czubryca czerwona 1/2 łyżeczki
jaja 2 sztuki
sól do smaku
mąka pszenna-do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe nadziewane papryką

Kroki postępowania

1
Mięso rozbić na cienkie plastry posypać solą i czubrycą czerwoną
Krok 1 - Roladki drobiowe nadziewane papryką foto
2
następnie posmarować każdy płat mięsa musztardą ułożyć po plasterku szynki ,paprykę wydrążyć z nasion i pokroić w cienkie słupki razem z ogórkiem kiszonym ułożyć na szynce i zawinąć roladki
Krok 2 - Roladki drobiowe nadziewane papryką foto
3
spiąć wykałaczkami aby nie rozwalały się, następnie panierować w mące ,jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Roladki drobiowe nadziewane papryką foto
4
Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z obu stron aż będą upieczone w środku.
Krok 4 - Roladki drobiowe nadziewane papryką foto
5
Podawać z kaszą lub ziemniakami i surówką .
Krok 5 - Roladki drobiowe nadziewane papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 11.04.2013 11:46
Obłędnie wyglądają, z papryką super ;-)
Janina 10.04.2013 16:02
To jest pyszne
msmors 10.04.2013 14:42
ciekawy pomysł
bogusia19 10.04.2013 14:39
smakowicie wyglądaja
votus 10.04.2013 14:26
super przepis
IwonaDD 10.04.2013 14:09
wyglądają mega apetycznie
idealme 10.04.2013 14:06
pyszne danie :)
dodi 10.04.2013 14:01
na pewno przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak