Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drobna fasola coś jak po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
smalec 1/4 kostki
kiełbasa zwyczajna 3 laski
cebula 1 duża
sok pomidorowy 1/2 litra
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
fasola 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: drobna fasola coś jak po bretońsku

- fasolę drobną opłukać, zalać wodą i namoczyć na całą noc
- w tej wodzie z moczenia zagotować fasolę i gotować do miękkości bez soli,nie będzie twarda
- usmażyć na smalcu kiełbasę pokrojoną na kawałki razem z cebulą
- wlać sok pomidorowy,dodać majeranek,pieprz cayenne,mage Kucharka i na małym ogniu gotować
- dodać usmażoną kiełbasę i gotować jeszcze z 10 minut
- mi najbardziej fasolka smakuje dopiero na drugi dzień,jak przejdzie smakami
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.10.2013 09:04
super jedzenie
Róża1 14.07.2013 10:33
fajna i szybka fasolka:-)
Halina14 27.06.2013 08:19
syte danie
Alex_M 24.06.2013 12:28
fajna fasolka :)
IwonaKa 03.05.2013 00:32
dawno nie jadłam takiej fasolki,a taka smaczna jest
IwonaDD 18.04.2013 08:10
pyszna i pożywna
Botwinka 18.04.2013 06:54
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak