Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
ryż dziki 1 woreczek
tuńczyk kawałki w oleju
jajko
pieczarki 20 dag
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem i pieczarkami

Ryż brązowy i dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Pieczarki kroimy w plasterki i przez chwilę blanszujemy. Odcedzamy i studzimy na sicie. Zimne pieczarki dodajemy do zimnych ryżów -mieszamy. Następnie dodajemy puszkę tuńczyka i wszystko razem mieszamy. Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku. Sałatkę ozdabiamy kawałkami ugotowanego jajka. Podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

muffina 18.04.2013 12:53
super wygląda myślę że też tak smakuje:)
Drianna
Drianna 17.04.2013 19:10
widzę ryż dziki - nie wiem dlaczego nie mogę się do niego przekonać
Gracer 17.04.2013 19:03
lubię sałatki z ryżem
Marta11 17.04.2013 18:06
wyglada ciekawie
Magda24 17.04.2013 18:03
apetycznie podana
Monika58 17.04.2013 17:59
pysznośći :)
Renata9 17.04.2013 17:55
pewnie smaczna ta sałatka
votus 17.04.2013 17:50
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak