Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja ulubiona sałatka z czerwoną fasolką, szynką, kukurydzą

5.0
(66)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka czerwona 400 gramów
kukurydza konserwowa 400 gramów
cebula 1 sztuka
szynka 20 dag
majonez 5-6 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3 szczypty
ser gouda 30 dag
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Moja ulubiona sałatka z czerwoną fasolką, szynką, kukurydzą

Kroki postępowania

1

Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę. Do dużej miski przekładamy pokrojone jajka oraz przecedzoną na sitku fasolkę.

Krok 1 - Moja ulubiona sałatka z czerwoną fasolką, szynką, kukurydzą foto
2

Ser żółty, szynkę, cebulę kroimy w kostkę i przekładamy do miski z pozostałymi składnikami. 

Krok 2 - Moja ulubiona sałatka z czerwoną fasolką, szynką, kukurydzą foto
3

Dodajemy kukurydzę, majonez i wszystko mieszamy razem. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. 

Krok 3 - Moja ulubiona sałatka z czerwoną fasolką, szynką, kukurydzą foto
4

Smacznego!

Krok 4 - Moja ulubiona sałatka z czerwoną fasolką, szynką, kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nones 17.01.2024 16:05
Witam, a gdzie w wykonaniu jest miejsce na kukurydzę? Pozdrawiam
Doradca Smaku 24.01.2024 14:24
Dzień dobry, kukurydzę dodajemy na samym końcu przed dodaniem majonezu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak