Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica pomidorowa z cebulą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3-4 średnie
cebula 1 duża
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat
smalec 1 (ze skwarkami)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica pomidorowa z cebulą

Cebulę pokroić w piórka, lekko posolić.
Na patelni rozpuścić smalec ze skwarkami, dodać cebulę i smażyć kilka minut, stale mieszając, aż cebula nabierze słomkowego koloru.
Jajka wybić do miseczki, posolić i popieprzyć, dodać dobry koncentrat pomidorowy i roztrzepać widelcem - powinny pozostać małe kawałki pasty pomidorowej.
Całosć wylać na podsmażoną cebulę i mieszać, aż jajecznica się zetnie do ulubionej konsystencji.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 18.04.2013 08:11
No to rzeczywiście śniadanie o tej porze ciężko wchodzi ;) A ja też jakoś tylko w weekend robię jajecznicę - taki nawyk, kiedy wszyscy są w domu :)
msmors 17.04.2013 21:25
;-) :-) :-) ale w niedzielę to może być śniadanko
msmors 17.04.2013 21:25
Dla mnie szybki obiad bo na śniadanie nie mam czasu. O 5 rano to nie pora na śniadanie.
w mojej kuchni 17.04.2013 14:59
dla mnie śniadanko
marcia7 17.04.2013 12:45
dobre śniadanie
Janina 17.04.2013 12:12
Bardzo smaczne
Habibi 17.04.2013 10:46
raczej śniadanko ;)
msmors 17.04.2013 10:41
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak