Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z pastą adżika

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
jajko 1 mała sztuka
pasta adżika 1 czubata łyżka
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z pastą adżika

Kroki postępowania

1
Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, aby otrzymać z każdej 2 duże płaty.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z pastą adżika foto
2
Jajko wbić do miseczki i rozbełtać.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z pastą adżika foto
3
Do jajka dodać mleko i pastę adżika z pomidorami i jabłkiem (przepis na pastę znajdziecie tutaj: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/260150/adzika-z-pomidorami-i-jablkiem.html). Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z pastą adżika foto
4
Każdy kawałek mięsa zamoczyć w jajku z pastą.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z pastą adżika foto
5
Następnie obtoczyć w bułce tartej.
Krok 5 - Pierś z kurczaka z pastą adżika foto
6
Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą.
Krok 6 - Pierś z kurczaka z pastą adżika foto
7
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 7 - Pierś z kurczaka z pastą adżika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 22.01.2014 18:47
Jestem ciekawa smaku, wygląda przepysznie.
Gracer 16.04.2013 10:48
musi być pyszne takie mięsko
Bernadeta1 16.04.2013 10:43
zapowiada ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak