Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona Wołowina w sosie własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
marchew 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
woda 4 szklanki
pietruszka 1 sztuka
sól 2 łyżki
pieprz 2 ł;yżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona Wołowina w sosie własnym

Wołowinę kroimy w grubsze plastry. W garnek wlewamy wodę i gotujemy z marchewką i pietruszką, solimy. Do wywaru wkładamy wołowinę. Powinna dusić się w garnku przez 1,5 godziny, aby stała się miękka na wolnym ogniu. Potem robimy zasmażkę z powyższego bulionu. Ja podaję zazwyczaj z kaszą kuskus oraz zasmażaną marchewką z groszkiem:) Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lampencjo 15.04.2013 21:39
świetna wołowina
beniaminek 14.04.2013 21:31
fajne danie
mic 14.04.2013 20:51
taka jest najlepsza
Anna169Hosz 14.04.2013 20:45
Bardzo apetyczny obiadek.
wiola333 14.04.2013 20:22
bardzo smakowity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak