Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowa surówka z rukoli i pieczarek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 15 dag
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 1 szt
rukola 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa surówka z rukoli i pieczarek

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie talarki.Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki.Rukolę opłukujemy, osuszamy i dodajemy do pozostałych składników. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i polewamy pieczarki z sałatą i cebulą. Mieszamy. Odstawiamy na 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta19 14.04.2013 14:35
ciekawa Jeszcze takiej nie robiłam
Renataj 14.04.2013 13:55
Oczywiście można też podać ją od razu ale jak chwilę postoi to sałata, cebula i pieczarki "przejdą" smakiem oliwy z przyprawami.
SmacznaPyza 14.04.2013 13:49
ja bym nie odstawiała bo pieczarki surowe puszczą wodę pod wpływem sosu a zielenina zwiędnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak