Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z mozzarellą i sosem francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 garść
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
olej rzepakowy 1 łyżka
szynka wędzona
mozzarella 1 kulka
ocet balsamiczny 2 łyżeczki
miód 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z mozzarellą i sosem francuskim

Rukolę myjemy i osuszamy. Układamy na talerzach. Szynkę kroimy drobno i dodajemy do sałatki. Ser odcedzamy z zalewy i kroimy w paseczki układamy na sałatce. Robimy sos. Mieszamy musztardę z octem balsamicznym , i olejem dobrej jakości. Mieszamy , dodajemy miód dla przełamania smaku i odrobiny słodkości-mieszamy dobrze. Sosem polewamy sałatke i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 05.04.2013 21:06
zdrowo i smakowicie
joanna__s 05.04.2013 13:57
Bardzo lubię smak rukoli. W połączeniu z delikatną mozzarellą daję bardzo ciekawe danie.
wiola333 05.04.2013 09:35
bardzo smaczny przepis
iwa643 05.04.2013 09:20
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak