Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
tuńczyk w sosie własnym 3 łyżki
sól do smaku
ser biały 5 (mielony)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane z tuńczykiem

Jaja gotujemy w osolonej wodzie na twardo (8-10 min od momentu wrzenia wody). Obieramy ze skorupki. Przekrawamy na połówki. Wyciągamy żółtko i odkładamy do miseczki (przyda się do innej pasty).

Ser biały łączymy z tuńczykiem, przyprawiamy pieprzem i solą do smaku.

Nadziewamy jaja przygotowaną pastą. Dekoracja wg uznania.

(Na załączonym zdjęciu znajdują się jaja faszerowane różnymi pastami).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 05.05.2013 09:32
pysznie wyglądają
cooleczka 17.04.2013 20:51
wyglądają kusząco
Bernadeta1 09.04.2013 00:03
kolorowo i smacznie
wiola333 04.04.2013 18:52
bardzo smaczny przepis
Krzysztof15 04.04.2013 17:51
pyszne jajeczka
gusia1000 04.04.2013 17:49
Zawsze dobre, nie tylko od święta.
Olga_SK 04.04.2013 17:49
a czy Wy też widzicie, że jedno jajko się do nas uśmiecha? :D
zielonamorelka 04.04.2013 17:37
ooo szukałam jakiegoś pomysłu na dietetyczną kolację i oto jest! wszystko mam w domu więc później zrobię na pewno będzie pycha bo uwielbiam wszystkie te składniki chociaż nie wyobrażam sobie twarogu i tuńczyka w jednym daniu
Janina 04.04.2013 17:30
Ciekawa dekorcja
Monika-twin 04.04.2013 16:38
super przepis,piekne zdjęcia
reniatka 04.04.2013 16:25
ale swietne jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak