Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona ryba miruna

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miruna 1 płat
mąka 4 łyżki
jajko 2-3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona ryba miruna

Kroki postępowania

1
Płat ryby lekko solimy i dzielimy na części.
Krok 1 - Smażona ryba miruna foto
2
Następnie w talerzach przygotowujemy : mąkę, roztrzepane jajko i bułkę tartą. Następnie kawałki ryby obtaczamy najpierw w mące, następnie w rozkłoconym jajku a na koniec w bułce tartej.
Krok 2 - Smażona ryba miruna foto
3
Obtoczone kawałki ryby smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Smażona ryba miruna foto
4
Rybka jest bardzo pyszna. Podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego !
Krok 4 - Smażona ryba miruna foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 19.04.2013 20:40
miruna to pyszna rybka
Bernadeta1 05.04.2013 10:10
miruna to moja ulubiona ryba,pyszna
bogusia19 04.04.2013 15:01
mniam, smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak