Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z ryżem i ogórkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 szkl
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
śmietanka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z ryżem i ogórkiem

Do bulionu dodać starte na tarce marchewkę, pietruszkę i ryż. Zagotować do miękkości. Dodać startego ogórka. Następnie powoli wlać śmietanę i wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 11.08.2013 10:03
pyszna zupka,lubę
Paolcia 04.04.2013 09:27
musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak