Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielony z papryką i ogórkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
papryka konserwowa 3 kawałki
ogórki konserwowe 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
jajko 1 szt
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Mielony z papryką i ogórkiem

Kroki postępowania

1
Ogórki i paprykę kroimy w kostkę.
Krok 1 - Mielony z papryką i ogórkiem foto
2
Do mięsa dodajemy czosnek pokrojony w kosteczkę, jajko, przyprawy i 2 łyżki bułki tartej. Wyrabiamy masę.
Krok 2 - Mielony z papryką i ogórkiem foto
3
Mięso formujemy jak na zdjęciu i w środek dajemy troszkę ogórka i papryki. I formujemy tak aby mięso zakryło warzywa.
Krok 3 - Mielony z papryką i ogórkiem foto
4
Mięso obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Mielony z papryką i ogórkiem foto
5
Podajemy z surówką.
Krok 5 - Mielony z papryką i ogórkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 02.06.2014 11:32
robię podobnie superowe są
Cranberry 09.02.2014 19:52
pyszne mielone
kate.500 13.08.2013 21:56
smaczna odmiana
Klausia 30.04.2013 15:37
wygląda bardzo zachęcająco przez te kolory :)
reniatka 04.04.2013 15:53
ależ apetyczne
Poison1988 04.04.2013 00:00
świetny! z ogórkiem konserwowym jeszcze nie robiłam :)
Renataj 03.04.2013 20:33
Z ogórkiem konserwowym robię dość często ale z papryką nie próbowałam.
gosia56 03.04.2013 19:25
bardzo lubię mielone ale z ogórkiem jeszcze nie robiłam
Papryczka 03.04.2013 14:42
smaczne mielone z dodatkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak