Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijana pierś z serem i pieczarkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 sztuki
ser żółty 15 dag
jajko 1 sztuka
pieczarki 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijana pierś z serem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Umytą pierś z kurczaka kroimy (tak żeby pierś nie była za gruba).
Krok 1 - Zawijana pierś z serem i pieczarkami foto
2
Następnie z 1 strony posypujemy przypawa gyros zaś na drugą stronę dodajemy usmażone pieczarki i prostokącik sera. (JAK ZROBIĆ PIECZARKI--> Umyte pieczarki smażymy na patelni na złocisty kolor).
Krok 2 - Zawijana pierś z serem i pieczarkami foto
3
Zwijamy je w rulonik (jeśli nam się rozłażą możemy je przekuć wykałaczką).
Smażymy na małym ogniu na patelni z tłuszczem. obracając z każdej strony.

SMACZNEGO
Krok 3 - Zawijana pierś z serem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 18.10.2014 13:08
lubię takie dania
EWI 17.07.2013 12:57
mniam mniam
Bernadeta1 02.07.2013 13:54
pyszne mięsko
jozefinach 23.05.2013 22:21
Mięsko wygląda bardzo smakowicie.
Rafał3 02.05.2013 08:22
smakowite tylko palce lizać
smakoszek 12.04.2013 19:23
mnie też ta propozycja obiadku przypadła do gustu:)
Joanna17 04.04.2013 11:19
Robię podobne i naprawdę są bardzo smaczne
Boska_Agatka 03.04.2013 15:00
Bradze dobre na obiad lub nawet na przystawkę podane na zimno
jasiek 03.04.2013 13:53
świetne na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak