Przepis i sposób przygotowania na: Odwracany makowiec na biszkopcie
Kroki postępowania
Masa makowa:
1 puszka masy makowej
3 łyżki miodu prawdziwego
3 jajka
50 g margaryny
1 szklanka cukru pudru
1/2 szklanki rodzynek
Biszkopt:
5 jajek
3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
5 łyżek oleju
Żółtka ucieramy z cukrem,dodajemy miękką margarynę .
Dokładamy rodzynki, a pod koniec mase makową z puszki.
Delikatnie mieszamy łyżką.
Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy cukier, a następnie żółtka.
Dolewamy olej i przesianą mąkę.
Ciasto wylewamy na upieczony makowiec, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy ponownie do piekarnika na 20 minut.
Po upieczeniu studzimy, a następnie obracamy na dużą blaszkę.
Polewamy lukrem i posypujemy wiórkami kokosowymi.