Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane grzybami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 10 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
masło do smażenia
majonez 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
pietruszka do ozdoby
papryka do ozdoby
do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane grzybami

Jajka ugotować na twardo, przeciąć nożem szerszy koniec i wyjąć delikatnie żółtko. Pieczarki pokroić drobno i usmażyć na maśle. Cebulę również pokroić drobno i delikatnie zeszklić. Połączyć razem z pieczarkami. Następnie dodać ugotowane żółtka, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać i farszem napełnić jajka. Majonez zmieszać ze śmietaną i tak przygotowanym sosem polać jajka. Na wierch udekorować pietruszką i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.10.2014 11:49
fajne nadzienie
Katarzyna/kate1980 04.07.2013 21:26
robię takie zawsze na Wielkanoc są super
halina17 09.04.2013 13:40
Smaczne faszerowane jajka , ładnie podane.
bogusia19 09.04.2013 11:14
super wygladają
babajaga1969 09.04.2013 10:44
jadłam takie -są pyszne
reniatka 09.04.2013 10:33
fajne na swieta
cooleczka 09.04.2013 10:07
jak ładnie podane
EnoBeno 09.04.2013 09:40
świetnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak