Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń indycza na obiad

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek ząbki 10 sztuk
majeranek 1 łyżka
bazylia 1 łyzeczka
tymianek szczypta
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżeczka
sól 3/4 łyżeczki
pieprz mielony
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
olej
polędwica 1 z indyka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń indycza na obiad

Kroki postępowania

1
Dzień przed planowanym pieczeniem musimy zamarynować mięso. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy wszystkie pozostałe przyprawy, wlewamy ok 100ml oleju i całość bardzo dokładnie musimy wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy mięso i odstawiamy do lodówki na 20-24h.
Krok 1 - Pieczeń indycza na obiad foto
2
Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa kuchennego, który nakłuwamy wykałaczką w 2-3 miejscach i mięso pieczemy w temperaturze 180* przez 80 minut.
Krok 2 - Pieczeń indycza na obiad foto
3
Mięso pokroiłam w plastry, podałam do obiadu z ziemniakami, sosem z grzybów leśnych i surówkami
Krok 3 - Pieczeń indycza na obiad foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 11.04.2013 12:12
bardzo dobry obiadek
magdalea 09.04.2013 12:01
smacznie wygląda:)
babajaga1969 09.04.2013 10:28
wspaniały obadek
gosia561 08.04.2013 20:35
dobrze przyprawiona
Aleksandra/Olcia 08.04.2013 17:56
smacznioe wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak