Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki mięsne z sosem tatarskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 szklanki
mleko 2 szklanki
mąka 4 szklanki
jaja 4 sztuki
chilli 1/2 łyzeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyzeczki
sól do smaku
mięso mielone 1 kg
papryka czerwona 2 sztuki
ser żóły 15 dag
pieprz do smaku
sos tatarski

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki mięsne z sosem tatarskim

Z mąki, wody, jajka, mleka, chilli, papryki, soli sporządzamy ciasto. Miksujemy. Rozgrzewamy patelnie smarujac tłuszczem. Smażymy placki z 2 stron.

Sporzadamy sos tatarski wg. przepisu - http://www.doradcasmaku.pl/przepis/270773/sos-tatarski.html podwajając proporcje.

Mieso smażymy na patelni z olejem. Dodajemy start ser i porkojoną drobno paprykę. Doprawiamy do smaku. Mieszamy. Wykładamy farsz na placki, składamy w trójkąt

Polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 24.08.2013 08:27
Piter 31 zgadzam sie z Toba
Piter 31 07.04.2013 13:57
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak