Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w oleju z cebulką i oliwkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

matiasy 5 sztuk
oliwa 1/3 szklanki
cebula 1 średnia
oliwki zielone Smak 10 sztuk
Pieprz czarny Prymat w młynku
oliwki czarne Smak 3 sztuki
Bazylia suszona Prymat
ocet balsamiczny 1 łyżka
papryka marynowana 1 kawałek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w oleju z cebulką i oliwkami

Oliwki pokroić w grubsze plasterki, cebulkę w piórka, kawałek papryczki w kostkę. Wymieszać warzywka z oliwą, octem, bazylią, solą i pieprzem. Matiasy namoczyć w wodzie przez około 3 godziny. Wyciągnąć z wody, opłukać i wsadzić do słoiczka, zalać oliwą z warzywami. Wstawić słoiczek do lodówki na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 25.01.2014 20:38
śledzik pycha i jeszcze te oliwki mniam mniam
JOANNA16 11.08.2013 07:09
lubię śledziki
Gracer 19.04.2013 17:14
fajny ten śledzik
Monika58 06.04.2013 22:26
lubię śledzie i oliwki też - smaczne
Megg 06.04.2013 19:53
uwielbiam śledziki w każdej postaci, pycha!!!
idealme 06.04.2013 18:58
z oliwkami jeszcze nie jadłam, fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak