Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
orzechy włoskie 1/2 szkl
cebula 1 szt
jajko 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z orzechami

Orzechy włoskie posiekać drobno. Wymieszać je z mięsem, posiekaną cebulą, jajkiem, natka pietruszki, solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Formować małe pulpety i podsmażyć je na goracym tłuszczu. Przełożyć kotleciki do rondelka, zalać wodą, włożyć liście laurowe i ziele angielskie i gotować ok 40 min na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 06.04.2013 13:28
pięknie się prezentuje!
dodi 06.04.2013 13:14
same pyszności
Janina 06.04.2013 12:42
takich jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak