Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z oliwą

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
por 1/2 szt
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z oliwą

Kroki postępowania

1
Liście kapusty umyć, wysuszyć, wykroić głąby.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z oliwą foto
2
Kapustę drobno pokroić, przełożyć do miski i lekko posolić, żeby zmiękła.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z oliwą foto
3
Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z oliwą foto
4
Por również umyć i przekroić wzdłuż na pół, pokroić w półplasterki.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej z oliwą foto
5
Por dodać do miski z kapustą, marchewką i pietruszką. Dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Surówka z kapusty pekińskiej z oliwą foto
6
Następnie dodać oliwę, doprawić do smaku solą i pieprzem i pozostawić na 10 minut, żeby składniki przegryzły się.
Surówka może być podawana jako dodatek do kasz lub dań z ziemniaków.
Krok 6 - Surówka z kapusty pekińskiej z oliwą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 06.04.2013 12:55
pyszna na obiad
Milena87 05.04.2013 22:41
Taka jaką lubię :)
Bernadeta1 05.04.2013 21:15
super surówka
idealme 05.04.2013 21:10
pyszna salatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak