Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka porowo-koperkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
jabłko 1 szt
koperek
sok z cytryny 1 łyżeczka
śmietana 1 łyżeczka
majonez 1 łyżeczka
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka porowo-koperkowa

Pora dokładnie umyć i pokroić na cienkie plasterki.
Pora zalać wrzątkiem na 10 minut, po tym czasie odlać wodę, porozdzielać plasterki.
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i polać sokiem z cytryny, aby jabłko nie ściemniało. Koperek pokroić drobno.
Wszystko wymieszać, doprawić przyprawami, wymieszać z majonezem i śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 18.04.2013 21:32
Ale pyszna surówka
Monika-twin 28.03.2013 16:31
pycszne sałatka
bogusia19 28.03.2013 14:21
uwielbiam taką
Sylwia26 28.03.2013 12:57
smaczne i zdrowe
marcia7 28.03.2013 12:36
robię do ryb i mięs
Paolcia 28.03.2013 12:31
musi być pyszne :)
dodi 28.03.2013 11:49
na pewno przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak