Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plince z bulew

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 5 szt.
jajko 1 szt.
mąka 4 łyżki
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Plince z bulew

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, umyć i utrzeć na tarce na drobnych oczkach. Starte ziemniaki doprawić solą, dodać jajko, mąkę wymieszać. Na rozgrzanym oleju kłaść nie za duże placki,
Krok 1 - Plince z bulew foto
2
Przysmaczyć plince z obu stron na złoty kolor
Krok 2 - Plince z bulew foto
3
Plince przełożyć na ręcznik papierowy aby wchłonął nadmiar tłuszczu.
Krok 3 - Plince z bulew foto
4
Posypać cukrem lub polać śmietaną - jak kto lubi. Smacznego.
Krok 4 - Plince z bulew foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 24.10.2013 08:58
bardzo fajny przepis
pestka 30.03.2013 10:50
takiej nazwy nie słyszałam- ale tez je lubię
marzencia2007 28.03.2013 16:15
a po mojemu-placki ziemniaczane :) lubię!
SmacznaPyza 28.03.2013 10:04
bardzo lubię te regionalne nazwy
wiola333 28.03.2013 09:01
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak