Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z karkówki faszerowane mięsem mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety z karkówki 5 szt
mięso mielone 30 dag
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia
mąka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z karkówki faszerowane mięsem mielonym

Kotlety z karkówki rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy koncentrat i przyprawy - mięso powinno być pikantne - i dokładnie wyrabiamy. Z mięsa mielonego formujemy pięć podłużnych wałeczków, które układamy na kotletach. Karkówkę zawijamy tworząc roladę z mięsem mielonym w środku i spinamy igłami do mięsa. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu na złoty kolor. Dodajemy obraną i posiekaną cebulkę,oprószamy ją solą, podlewamy wodą lub bulionem i dusimy mięso do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 27.03.2013 23:43
mnaim! tego jeszcze nie jadłam!
joanna__s 27.03.2013 23:17
Ile mięsa w mięsie!! Rewelacja.
beniaminek 27.03.2013 22:27
fajne danie
Gracer 27.03.2013 21:45
zgłodniałem - musza być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak