Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa z soczewicą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
pomidory z puszki 5 łyzek
marchewka 3 szt
seler 1/4 szt
sól
sos sojowy
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżka
orzeszki piniowe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa z soczewicą

Marchewkę ścieramy na tarce duże oczka i podsmażamy ją na masełku. W garnku zagotowujemy wodę dodajemy stary seler i soczewicę -zagotowujemy. Dodajemy podsmażoną marchewkę. Gotujemy ok 10 min dodajemy pomidory z puszki ok 4 łyżki. Doprawiamy sosem sojowym ,pieprzem. Kiedy warzywa są miękkie miksujemy wszystko. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Orzeszki prażymy na suchej patelni. Podajemy zupkę z orzeszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 27.03.2013 11:01
pysznie wygląda!
miki47 27.03.2013 09:38
fajny przepis
Pomocnik 27.03.2013 09:23
pyszna zupka
iwa643 27.03.2013 09:22
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak