Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z cukini z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia żółta 2 szt
marchew 1 szt
pierś kurczaka 20 dag
bulion warzywny 4 szklanki
cytryna 1 szt
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z cukini z mięsem

Marchew i cukinię obieramy, płuczemy i kroimy w małą kostkę. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki, wrzucamy do ciepłego bulionu, zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu do miękkości - ok. 20 min. W połowie gotowania dodajemt marchew, cukinię oraz skórkę skrojoną z cytryny. Gdy mięso będzie już miękkie skórkę z cytryny wyjmujemy i wlewamy sok wyciśnięty z cytryny. Jajka rozmącamy widelcem i cały czas energicznie mieszając wlewamy do zupy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Możemy podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak